top of page

Wandel-Zin-therapie met BiWeL

Flyer%20Wandeltherapie%20foto_edited.jpg

Wandel-Zin-therapie

Wandel-Zin-therapie, wat is het?

Wandel-Zin-therapie is een prachtige vorm van persoonlijke begeleiding. Terwijl je met mij buiten in de natuur wandelt, bespreek je jouw gedachten, gevoelens of gedrag die jou in jouw dagelijks leven belemmeren en ga je stappen ontdekken hoe verder te komen. Logotherapie is in deze therapievorm zeer effectief gebleken. Doordat je naast elkaar loopt, kijk je elkaar niet in de ogen wat ook nog eens veel makkelijker praat dan wanneer we binnen tegenover elkaar zitten. Je kan hierdoor meer in jezelf keren en beter bij je gevoel komen. Hierdoor krijg je gemakkelijker zicht op mogelijke antwoorden op de vragen die het leven jou stelt.

Door te wandelen kom je zowel fysiek als mentaal in beweging. Wandelen in de natuur zet je zintuigen open, waardoor je meer in het hier en nu komt. De natuur is een mooie inspiratiebron om te kunnen reflecteren op dat wat er innerlijk speelt. De stilte van de natuur brengt rust en ontspanning. Je wordt je ook bewust van de stilte en je ervaart wat dit met je doet. Stilte geeft ruimte voor nieuwe inzichten.

Voor wie is Wandel-Zin-therapie?

Voor wie niet lekker in zijn vel zit, voor wie met tegenzin naar zijn werk gaat of wellicht overspannen thuis.  Voor mensen die zich gevangen voelen in een privé-situatie. Voor wie dan ook bereid is bewust en verantwoordelijk in totale vrijheid een instelling te kiezen ten aanzien van deze omstandigheden.

 

Ik help je om weer in beweging te komen, om je gedachten, wensen en gevoelens op een rij te zetten. Door fysiek in beweging te komen worden er mentale processen in gang gezet, zodat jij weer ruimte ervaart om eigen oplossingen voor je problemen te kunnen kiezen. Je geeft hiermee jezelf een belangrijk deel van je leven terug. Je ervaart weer energie, inspiratie en plezier.

De Wandel-Zin-therapie is helemaal op jou afgestemd. We kiezen een locatie die handig voor je is en we passen de afstand en het tempo aan aan wat jij aankan. En als het nodig is, rusten we uit op een bankje.

Positieve effecten van Wandel-Zin-therapie

Wanneer je wandelt, worden er in je lichaam stoffen als endorfine en serotonine aangemaakt. Deze hormonen zorgen ervoor dat je je ontspannen en gelukkig voelt. Door de ruimte om je heen en de frisse lucht kan je vrijer en helder denken, kortom je loopt in een inspirerende omgeving. Wandel-Zin-therapie helpt je om uit je hoofd en in je lijf te komen.

Ik ga graag met jou op pad! Jij ook met mij? Voor meer informatie: www.biwel.nl

bottom of page